BRŽE, VIŠE, JAČE!

Optimiziranje procesa

Danas više nije dovoljno imati dobar proizvod ili uslugu, zbog velike i brze konkurencije moramo stalno raditi na tome da to što isporučujemo kupcima isporučujemo na najefikasniji mogući način – uz što veću kvalitetu izrade, poštivanje rokova i uz što manje troškove kako bi bili cijenom konkurentni, a s dovoljno marže za ulaganje u daljnji razvoj.

Jedan od najefikasnijih načina za optimiziranje sustava je pristup Total Quality Managementa ili Upravljanje putem potpune kvalitete. Pristup je razvio stručnjak za kvalitetu W. E. Deming u Americi, a proslavila ga je Toyota i japanska poduzeća koja su time postavila nove standarde za ostatak svijeta. ISO, Lean, 20 ključeva i slične izvedenice na više ili manje uspješan način pokušavaju ideju Sistemskog razmišljanja provesti u djelo.

Savjetnik Optimuma Alen Marot prošao je Deming Immersion Program koji su vodili najbliži suradnici samog W. E. Deminga, i to kao jedan od rijetkih privilegiranih jer pohađale su ga samo dvije grupe od 12 polaznika. Dubinsko razumijevanje ove moćne filozofije koje smo tamo stekli nadopunili smo suradnjom s britanskom konzultantskom kućom Vanguard Consulting koja kroz svoju specifičnu metodu primjenjuje ove spoznaje u najrazličitijim sektorima.

I rezultati su uvijek isti: prepoznavanje mogućnosti za ubrzanje procesa, smanjenje troškova iznad svih očekivanja uz istovremeno povećanje kvalitete i veću motivaciju zaposlenih koje se aktivno uključuje u proces. Čini se predobro da bi bilo istinito, ali vidjeli smo to već toliko puta da smo sigurni da se ne radi o slučajnosti.

Više informacija o Vođenju putem potpune kvalitete pronađite u ovom članku, a za to kako se ovaj pristup može primijeniti na vaše poslovanje kontaktirajte nas.

TOP